Estetica Dentară AlexaDent

februarie 16, 2024

Totul despre estetica dentară: ce trebuie să știi despre coroane dentare, fațete și lucrări protetice

În lumea modernă a medicinei dentare, estetica dentară nu se limitează doar la sănătatea orală, ci și la aspectul zâmbetului. Fațetele dentare, coroanele dentare și lucrările protetice reprezintă tehnologii inovatoare care transformă nu doar dinții, ci și încrederea în sine a pacienților.

Hai să facem împreună o incursiune detaliată în aceste proceduri, evidențiind beneficiile fiecăreia în parte; sperăm ca la finalul articolului să te convingem să-ți înfrângi temerile și să te programezi la o vizită în cabinet.

Fațetele dentare

Fațetele dentare sunt o soluție estetică inovatoare în domeniul medicinei dentare, oferind pacienților posibilitatea de a transforma rapid și eficient aspectul zâmbetului lor. Aceste foițe subțiri, confecționate din porțelan sau material compozit, sunt aplicate pe fața frontală a dinților, redefinind forma, culoarea și alinierea acestora.

Minim invazive, cu rezultate impecabile și rezistență în timp, fațetele dentare îți vor reda strălucirea zâmbetului și dinții perfecți la care ai visat dintotdeauna: pentru că meriți să zâmbești mai des.

Beneficiile fațetelor dentare

Transformare rapidă: fațetele dentare oferă o transformare vizibilă și rapidă a zâmbetului într-un interval relativ scurt de timp.

Aspect natural: materialele moderne oferă fațetelor un aspect extrem de natural, imitând luminozitatea și transluciditatea smalțului natural al dinților.

Corectarea imperfecțiunilor estetice: fațetele sunt eficiente în corectarea unor imperfecțiuni precum decolorarea, forma inegală, spațiile între dinți sau dinții ușor strâmbi.

Durabilitate și rezistență: fațetele dentare sunt rezistente și durabile, furnizând rezultate estetice de lungă durată.

Conservarea substanței dentare: Comparativ cu alte opțiuni estetice, fațetele dentare necesită îndepărtarea unei cantități minime de smalț, conservând astfel structura naturală a dinților.

Îmbunătățirea încrederii în sine: pacienții experimentează, adesea, o creștere semnificativă a încrederii în sine și a satisfacției personale datorită transformării estetice a zâmbetului.

Fațetele dentare sunt ca niște bijuterii, așa că necesită îngrijire amănunțită; fațetele diferă în funcție de materialul din care sunt confecționate, iar culoarea se alege în funcție de subtonul pielii și culoarea dinților naturali (astfel încât să aibă un aspect cât mai uniform și natural).

Coroane dentare

Coroanele dentare reprezintă o soluție eficientă și versatilă în domeniul medicinei dentare, având rolul de a restaura forma, funcția și estetica dinților afectați de diverse probleme.

Aceste lucrări acoperă în întregime sau parțial un dinte deteriorat sau slăbit, oferind rezistență și aspect natural. Hai să descoperim împreună care sunt beneficiile coroanelor dentare:

Beneficiile coroanelor dentare

Restaurarea funcției dentare: coroanele oferă suport și protecție pentru dinții slăbiți, fracturați sau afectați de carii extinse.

Aspect natural și estetică îmbunătățită: materialele moderne permit crearea coroanelor care imită aspectul natural al smalțului dentar, contribuind la estetica generală a zâmbetului.

Durabilitate și longevitate: coroanele dentare sunt cunoscute pentru durabilitatea lor și pentru capacitatea de a rezista presiunii exercitate în timpul masticației.

Prevenirea complicațiilor ulterioare: coroanele protejează dinții slăbiți împotriva deteriorărilor suplimentare și ajută la prevenirea problemelor ulterioare.

Complet personalizat: fiecare coroană este confecționată în funcție de amprentele și cerințele pacientului, asigurând o potrivire perfectă și o funcție optimă.

Îmbunătățirea esteticii zâmbetului: Coroanele pot corecta probleme estetice precum decolorarea, forma inegală sau dimensiunea inadecvată a dinților.

Lucrările protetice

Lucrările protetice reprezintă o componentă esențială a medicinei dentare, abordând pierderile parțiale sau complete ale dinților și restabilind funcția normală a vorbirii și mestecării. Aceste lucrări sunt personalizate pentru fiecare pacient și pot varia de la punți dentare fixe la proteze dentare mobile. În cele ce urmează, hai să aprofundăm caracteristicile și beneficiile punților dentare și protezelor, cele mai întâlnite dintre lucrările protetice.

Beneficii ale Punților Dentare:

 • Restaurare estetică: Punțile dentare redau un zâmbet complet și estetic plăcut.
 • Îmbunătățirea funcției orale: Restabilesc capacitatea de mestecare și vorbire normală.
 • Prevenirea migrației dinților: Împiedică migrația dinților adiacenți în spațiul lăsat de dinții lipsă.

Ce sunt Punțile Dentare?

Punțile dentare reprezintă lucrări protetice utilizate pentru a înlocui unul sau mai mulți dinți lipsă. Acestea pot fi fixe sau mobile, oferind o soluție estetică și funcțională pentru pacienții cu spații goale în zâmbet.

Tipuri de Punți Dentare:

Punți Dentare Fixe:

 • Ancorate ferm pe dinții adiacenți sau pe implanturi dentare.
 • Oferă stabilitate și un aspect natural, integrându-se armonios cu dinții existenți.

Punți Dentare Mobile:

 • Mai ușor de îndepărtat de către pacient.
 • Necesită o igienă riguroasă și pot fi mai puțin stabile decât varianta fixă.

Ce Sunt Protezele Dentare?

Protezele dentare sunt lucrări protetice mobile utilizate pentru a înlocui dinții lipsă în totalitate sau parțial. Acestea sunt realizate din materiale rezistente și sunt adaptate pentru a oferi o potrivire confortabilă în gură.

Tipuri de Proteze Dentare:

Proteze parțiale:

 • Înlocuiesc doar o parte a danturii.
 • Se fixează adesea cu ajutorul agrafelor sau altor dispozitive de prindere.

Proteze totale:

 • Înlocuiesc întreaga dantură, superioară sau inferioară.
 • Se sprijină pe țesuturile moi ale gurii și pot necesita o ventuză sau adeziv dentar pentru stabilizare.

Beneficii ale Protezelor Dentare:

 • Înlocuirea dentiției lipsă: Protezele complete sau parțiale restabilesc funcția masticatorie și vorbirea.
 • Estetică și incredere în sine: Contribuie la îmbunătățirea esteticii zâmbetului și la restabilirea încrederii în sine.
 • Soluție flexibilă: Oferă o opțiune accesibilă și flexibilă pentru pacienții cu pierderi dentare.

Cum alegi lucrarea protetică potrivită nevoilor tale?

Vii în cabinet la o consultație inițială și alegi lucrarea alături de profesioniștii AlexaDent, care se adresează atât nevoilor, cât și bugetului tău. Suntem aici pentru ca tu să fii numai un zâmbet, iar consultația noastră inițială o să-ți clarifice toate temerile și întrebările.

Știm, te îngrijorează lucruri precum „oare doare?” sau „cât costă nişte faţete dentare in Cluj?”, dar noi vom lămuri toate aceste aspecte încă de la începutul planului de tratament.

La AlexaDent nu tratăm doar „o gură cu dinți”. Tratăm Oameni: cu griji, cu întrebări, cu stres, cu temeri. Și știm că frica de dentist poate te ține și pe tine la distanță de o dantură sănătoasă, însă îți promitem că suntem doctori cu empatie și te vom ajuta să scapi de teama de stomatolog, dar și să capeți zâmbetul mult visat. Când ai o dantură care îți place, zâmbești mai mult. Iar asta e fix ce vrem să facem noi în cabinet: să clădim zâmbete.

Te așteptăm la cabinetul nostru din Cluj-Napoca pentru o consultație, de-abia așteptăm să lucrăm #ÎMPREUNĂ pentru zâmbetul la care visezi!

Ultimele articole

Stomatologia dentară
Stomatologia dentară
Autor Alexandra Gușeilă Alegând clinica AlexaDent vei întâlni o echipă de specialiști în toate ariile stomatologiei, dedicată și motivată de bucuria de a-ți reda zâmbetul, printr-un protocol atent construit.
Aparatele dentare
Aparatele dentare
Autor Alexandra Gușeilă Alegând clinica AlexaDent vei întâlni o echipă de specialiști în toate ariile stomatologiei, dedicată și motivată de bucuria de a-ți reda zâmbetul, printr-un protocol atent construit.
Estetica Dentară AlexaDent
Estetica Dentară AlexaDent
Autor Alexandra Gușeilă Alegând clinica AlexaDent vei întâlni o echipă de specialiști în toate ariile stomatologiei, dedicată și motivată de bucuria de a-ți reda zâmbetul, printr-un protocol atent construit.

Autor

 • Alexandra Gușeilă

  Alegând clinica AlexaDent vei întâlni o echipă de specialiști în toate ariile stomatologiei, dedicată și motivată de bucuria de a-ți reda zâmbetul, printr-un protocol atent construit.

https://alexadent.ro/wp-content/uploads/2023/10/anpc-alexadent.jpg
https://alexadent.ro/wp-content/uploads/2023/10/litigii-alexadent.jpg

© Copyright 2024 AlexaDent

© Copyright 2024 AlexaDent

Autor

 • Alexandra Gușeilă

  Alegând clinica AlexaDent vei întâlni o echipă de specialiști în toate ariile stomatologiei, dedicată și motivată de bucuria de a-ți reda zâmbetul, printr-un protocol atent construit.