Stomatologia dentară

februarie 20, 2024

Revoluție digitală în stomatologie

Ne este clar că tehnologia ne-a schimbat obiceiurile, modul de lucru, relațiile interpersonale, cu alte cuvinte ne-a schimbat modul de viață. Dar privind îndeaproape acest aspect, observăm impactul avut asupra medicinei şi modul în care domeniul medical dentar a evoluat.

Echipamentele ultramoderne au transformat complet modul în care specialiştii din stomatologie abordează diagnosticul, tratamentul și îngrijirea pacienților, iar acest lucru nu poate decât să ne bucure.

AlexaDent din Cluj-Napoca este una dintre clinicile stomatologice de prestigiu care au adoptat noua tehnologie, unde se pot regăsi echipamente de ultimă generaţie.

Astfel, stomatologia digitală ne oferă o multitudine de beneficii – atât pentru pacient, cât şi pentru medicul stomatolog specialist, cum ar fi eficienţă, rapiditate, predictibilitate, dar şi un grad de confort mai ridicat.

Iată câteva dintre echipamentele moderne pentru stomatologie prezente în cadrul clinicii AlexaDent şi cum ne uşurează ele viaţa:

1. Laser dentar

Laserul dentar a devenit un instrument deosebit de valoros în stomatologie, oferind soluții inovatoare pentru tratamentul gingivitei şi a parodontitei, albirea dentară și intervențiile chirurgicale dentare.

Laserul dentar asigură o precizie extraordinară în intervențiile chirurgicale dentare: de la remodelarea gingiilor la tratarea chisturilor, laserul permite medicilor stomatologi să opereze cu mai puține traumatisme asupra țesuturilor sănătoase. Pacienții beneficiază astfel de o recuperare mai rapidă și de rezultate estetice superioare.

Beneficii:

 • laserul elimină placa bacteriană și reduce inflamația gingivală;
 • recuperare mai rapidă și disconfort redus pentru pacient;
 • asigură o precizie extraordinară în intervențiile chirurgicale dentare;
 • stimulează regenerarea ţesuturilor şi menţine sănătatea parodontală.

2. Microscop endodontic

Microscopul endodontic oferă o nouă dimensiune a performanţei, flexibilităţii şi ergonomiei în practica de zi cu zi a medicului stomatolog sau a medicului chirurg oral.

În prezent tratamentul endodontic asistat de microscop reprezintă cea mai complexă metodă de lucru în endodonție, iar în comparaţie cu intervenţia clasică aduce o mai bună vizualizare, precizie, creşterea calităţii tratamentului şi implicit a ratei de success a tratamentului pe termen lung.

Dinţii care în trecut necesitau extracţie, acum pot fi salvaţi cu ajutorul microscopului endodontic.

Beneficii:

 • diagnosticarea corectă a afecţiunilor dentare şi observarea detaliilor submicroscopice ale canalelor radiculare;
 • precizie maximă în timpul procedurilor de terapie canalară şi o vedere detaliată (poate mări imaginea câmpului operator de până la 20 de ori)
 • comunicarea eficientă cu pacienţii prin faptul că aceştia pot vizualiza imaginile detaliate obţinute cu ajutorul microscopului
 • ergonomie îmbunătăţită pentru medicii stomatologi

3. Scanner intraoral

Îţi prezentăm cea mai rapidă soluţie de scanare digital intraorală – scanner-ul intraoral este un dispozitiv intuitiv care foloseşte o sursă de lumină led fără radiaţii. Dispozitivul poate scana rapid şi eficient din toate unghiurile zonelor de interes.

Beneficii:

 • comfort pentru pacient – elimină nevoia de a lua amprente manual folosind mase plastic/silicon;
 • procesul de scanare intraorală este mult mai rapid decât preluarea unei amprente manual;
 • scannerul oferă imagini digitale precise ale cavităţii bucale;
 • imaginile digitale obţinute pot fi stocate electronic.

4. Aparat anestezie computerizată

Înţelegem frica de dentist, dar mai ales frica de anestezie. Noi nu tratăm doar dantura. Suntem oameni, şi tratăm oamenii cu respect şi empatie. Iar pentru a fi alături de pacient atunci când vine vorba de durere, în cazul anesteziei, noi am găsit o soluţie mai blândă. Mai exact, un aparat de anestezie computerizată.

Practic, prin acest dispozitiv medical se administrează anestezie într-un mod automat, controlat de computer.

Beneficii:

 • reduce anxietatea iar teama de medicul stomatolog și traumele asociate tratamentului dentar se reduc substanțial;
 • administrare eficientă prin dozare computerizata, astfel încât efectul este rapid, eficient și sigur;
 • mult mai confortabila decât seringa clasica fiind amortit doar dintele pe care trebuie efectuată intervenția (nu și restul cavității bucale);
 • pacientul nu resimte nici un disconfort și își reia imediat activitățile zilnice.

5. Aparat inhalosedare

Nu ai fi crezut că cele mai dificile intervenții stomatologice pot fi efectuate într-un mod liniștitor şi lipsit de stres nu-i aşa?

De acum poţi beneficia de cea mai uşoară formă de sedare – inhalosedarea, care te scapă de teama de durere şi de starea de anxietate. Procesul presupune relaxarea conştientă a pacientului înainte și în timpul procedurilor stomatologice, pentru ca acesta să rămână receptiv şi cooperant.

Această metodă de administrare a sedaţiei utilizează gaze anestezice pentru a induce un sentiment de relaxare şi somnolenţă. Astfel se reduce sensibilitatea la durere şi se pot suprima reflexele, cum ar fi reflexele de vărsături.

Aşa că, dacă până acum ai amânat anumite tratamente stomatologice din cauza fricii, eşti invitat cu bucurie să rezolvi problemele dentare într-un mod cât mai confortabil, lipsit de stres.

Beneficii:

 • mod de anihilare a anxietății dentare recomandat atât adulților, cât şi copiilor ;
 • metoda sigură, noninvazivă si fără efecte adverse;
 • recuperare rapidă, chiar după întreruperea administrării gazului anestezic.

6. Tooth Transformer

Tooth Transformer este un dispozitiv medical bazat pe un sistem avansat de inginerie tisulară, prin care un dinte extras, este procesat şi transformat în material de regenerare osoasă, în doar câteva minute. Materialul de adiţie obţinut este steril şi decontaminat.

Studiu de caz: se estimează că în aproximativ 77 % din intervențiile din implantologie este necesară regenerarea osoasă.

Beneficii:

 • timp scurt de procesare, un dinte extras fiind transformat în material de regenerare osoasa în doar câteva minute;
 • materialul autolog prezintă biocompabilitate crescută și absenta reacțiilor adverse la pacientul cu adiție de os;
 • garantează pacientului o compatibilitate ridicată și o vindecare rapidă, fără utilizarea de material heterozigote sau de recoltare invazivă;
 • eficientă sporită fără a se compromite calitatea.
Tooth Transformer 

7. Centrifuga prf

PRF (Platelet Rich Fibrin) este o metodă prin care se obţine o membrană gelatinoasă din sângele pacientului, printr-o tehnică specială de centrifugare. Produsul obţinut are un conţinut bogat de trombocite, protein de legare şi factori de creştere. Odată introdus în zona de tramentent, acest produs accelerează şi stabilizează procesul de vindecare.

Practic, acestă metodă modernă utilizează resursele propriului organism, cu rezultate extraordinare în cazul implantului dentar şi a reconstrucţiilor complexe ale zâmbetului.

Beneficii:

 • grăbeşte vindecarea ţesutului şi procesul de regenerare;
 • reduce inflamaţia şi riscul de infecţie / complicaţii post chirurgicale;
 • recuperare rapidă;
 • fără efecte secundare;
 • confortabil şi sigur pentru pacient.
PRF (Platelet Rich Fibrin)

8. Aparat igienizare profesională

În caz de nu ştiai, cavitatea bucală este un mediu prielnic pentru dezvoltarea bacteriilor şi infecţiilor. Iar igienizarea dentară este procesul complet de curăţare a danturii.

Igienizarea dentară este recomandată a se realiza cel puţin odată la 6 luni, iar penutr această procedură sunt prevăzute mai multe etape care sunt realizate cu ajutorul acestui aparat profesional.

Beneficii:

 • previne bolile parodontale, care duc la pierderea dinţilor;
 • eficienţă în combaterea agenţilor patogeni – aparatul utilizează aburul, IV-ul, ozonul sau alte substanţe;
 • acţionează rapid şi eficient, reducând semnificativ consumul de resurse şi timp;
 • contribuie la menţinerea unui mediu de lucru în conformitate cu standardele stricte de igienă şi reglementări sanitare.

9. Fiziodispenser şi aparat piezochirurgie

Fiziodispenserul este un dispozitiv medical utilizat în cazul plasării precise şi netede a implanturilor. Permite reglarea automată cuplului în timpul intervenţiei, fiind potrivit pentru plasarea tuturor tipurilor de implant.

Aparatul piezoelectric se foloseşte în chirurgia dentară şi oferă o precizie şi siguranţă fără a afecta ţesutul moale, datorită vibraţilor cu ultrasunete.

Aparatul este folosit în cazul extracţilor dentare complicate, grefe osoase, îndepărtarea chisturilor, osteoplastii, chirurgie parodontală etc.

Beneficii:

 • sisteme simplificative şi intuitive;
 • precizie în tăierea osoasă;
 • dispozitive versatile, pot fi folosite intr-o gamă variată de proceduri chirurgicale;
 • reduc disconfortul resimţit de pacient şi minimizează vibraţiile şi zgomotele în timpul procedurilor chirurgicale;
 • recuperare rapidă şi rezultate estetice mai bune.

Aşadar, dacă simţi că am reuşit să integrăm tehnologia într-un mod eficient şi vrei să ai parte şi tu de stomatologia dentară, programează un consult în cadrul clinicii AlexaDent!

Ne poţi găsi pe strada Mărăşeşti nr 40, în Cluj – Napoca.

Ultimele articole

Stomatologia dentară
Stomatologia dentară
Autor Alexandra Gușeilă Alegând clinica AlexaDent vei întâlni o echipă de specialiști în toate ariile stomatologiei, dedicată și motivată de bucuria de a-ți reda zâmbetul, printr-un protocol atent construit.
Aparatele dentare
Aparatele dentare
Autor Alexandra Gușeilă Alegând clinica AlexaDent vei întâlni o echipă de specialiști în toate ariile stomatologiei, dedicată și motivată de bucuria de a-ți reda zâmbetul, printr-un protocol atent construit.
Estetica Dentară AlexaDent
Estetica Dentară AlexaDent
Autor Alexandra Gușeilă Alegând clinica AlexaDent vei întâlni o echipă de specialiști în toate ariile stomatologiei, dedicată și motivată de bucuria de a-ți reda zâmbetul, printr-un protocol atent construit.

Autor

 • Alexandra Gușeilă

  Alegând clinica AlexaDent vei întâlni o echipă de specialiști în toate ariile stomatologiei, dedicată și motivată de bucuria de a-ți reda zâmbetul, printr-un protocol atent construit.

https://alexadent.ro/wp-content/uploads/2023/10/anpc-alexadent.jpg
https://alexadent.ro/wp-content/uploads/2023/10/litigii-alexadent.jpg

© Copyright 2024 AlexaDent

© Copyright 2024 AlexaDent

Autor

 • Alexandra Gușeilă

  Alegând clinica AlexaDent vei întâlni o echipă de specialiști în toate ariile stomatologiei, dedicată și motivată de bucuria de a-ți reda zâmbetul, printr-un protocol atent construit.