Implanturi dentare

Implanturile dentare reprezintă o opțiune durabilă și eficientă pentru înlocuirea dinților pierduți. Vezi oferta AlexaDent!

Totul despre
Implanturile Dentare

Implanturi Dentare Cluj - Tratament cu aparatură modernă

Ai nevoie de un implant dentar și încă nu ești sigur ce presupune acest tratament, dacă doare sau cât costă? Ai ajuns în locul potrivit! În acest articol îți spunem tot ce ai nevoie să știi despre tratamentul cu implant dentar. Vei descoperi când ai nevoie de un implant dentar, care sunt beneficiile acestuia, cum arată etapele de tratament, dar și cât costă un implant dentar.

La noi la clinică, implantologia dentară e un serviciu premium, realizat exclusiv de medici specialiști cu expertiză aprofundată – și, poate cel mai important, medici cu empatie față de pacient. Echipa noastră știe cât de multă neliniște și anxietate poate genera o astfel de intervenție, de aceea suntem alături de tine pe tot parcursul tratamentului și te ajutăm să-i faci față cu brio. Iar rezultatul? Zâmbete și râsete mai sincere și autentice ca niciodată!

Imagine cu implant dentar, AlexaDent.

1. Când am nevoie de un implant dentar?

Indiferent de cauza pierderii sale, un dinte lipsă cauzează un disconfort major: nu doar dantura are de suferit, ci și întreagul organism. Să nu uităm că dantura e portalul prin care în organismul nostru intră toate bacteriile: unele bune, altele..mai puțin. Iar un dinte lipsă oferă cale liberă de intrare în organism tuturor microorganismelor dăunătoare.

Așadar, dinții lipsă afectează sănătatea orală, ne predispun la numeroase infecții și afecțiuni,dezechilibre ale muscaturii sau ne pun în pericol sistemul imunitar. Dar gândește-te cât de mult îți afectează dinții lipsă viața socială și încrederea în sine: când un dinte lipsește, zâmbești mai puțin, ești mai puțin încrezător, eviți să aplici pentru un alt job, ești în permanență jenat și temător.

Dar lucrurile pot să se schimbe. Din fericire, există implantologia dentară: o ramură care a revoluționat stomatologia și a redat zâmbetul a zeci de mii de oameni.

Lasă-ne să-ți redăm și ție zâmbetul!

Implanturile dentare înlocuiesc dinții lipsă și arată (și se simt) exact ca dinții tăi naturali: practic, implantul preia atât funcția estetică, cât și cea funcțională a dintelui.

Imagine Cabinet Stomatologic AlexaDent, Cluj-Napoca.

2. Ce este implantul dentar?

Implantul dentar e o rădăcină artificială, amplasată în locul unui dinte lipsă – adică în osul mandibular sau maxilar. Implanturile se integrează impecabil în structura osoasă și au nenumărate beneficii pentru sănătate. Implantul dentar este cea mai modernă, rapidă și eficientă soluție pentru edentații (pierderea unuia sau a mai multor dinți).

Beneficiile implantului dentar:

 • Implantul dentar protejează ceilalți dinți sănătoși (iar montarea lui nu afectează dinții alăturați)
 • Confort sporit: scapi de grija protezelor dentare mobile
 • Eficiență maximă: mănânci, vorbești, zâmbești fix ca înainte de pierderea dinților! Implantul dentar preia toate funcțiile dinților naturali.
 • Recapeți controlul asupra vieții tale: ești mai sănătos și mult mai încrezător în tine!

3. Ce trebuie să știi despre implantul dentar la noi

În cadrul clinicii noastre, implantul dentar e tratamentul care redă cele mai multe zâmbete pacienților noștri.

 • Lucrăm cu firme recunoscute mondial în ceea ce privește realizarea complet personalizată a implanturilor
 • Implantul e realizat dintr-un material 100% biocompatibil cu corpul nostru.
 • Implantul preia atât partea estetică a dintelui natural (arată impecabil și foarte natural), dar și cea funcțională: mănânci, bei, vorbești, râzi fără nicio grijă!

4. Cum decurge tratamentul cu implant dentar - etapele tratamentului

 1. Prima etapă o reprezinta consultul inițial, o discuție cu medicul specialist în care analizăm problema dentara: are loc examenul clinic propriu-zis.
 2. Imediat după prima consultație, specialistul elaborează planul de tratament: medicul chirurg va realiza și îți va prezenta acest plan de tratament cu tot ce presupune el: beneficii, etapele propriu-zise, investiția ta etc.
 3. Urmează etapa chirurgicală de inserare a implantului, în care se realizează manopera discutată anterior, în cadrul planului de tratament
 4. La 7 zile după intervenție are loc controlul post-operator, când îndepărtăm firele de sutură și ne asigurăm că totul a decurs fără probleme.
 5. Apoi, timp de 3-6 luni, are loc perioada de osteointegrare, în care implantul dentar se va integra în osul alveolar; urmează apoi timpul de vindecare.
 6. Ultima etapă constă în aplicarea coroanei pe implant, la 3-6 luni de la aplicarea acestuia: e ultima etapă a planului de tratament și gata! oficial ai o dantură sănătoasă, fără dinți lipsă.
Imagine Cabinet Stomatologic AlexaDent, Cluj-Napoca.

Întrebări frecvente

Echipa noastră de specialiști nu tratează doar „dinți”: tratează oameni cu probleme reale, cu temeri, cu anxietate, cu nenumărate întrebări. Suntem doctori-empatie, de aceea nu lăsăm nicio întrebare de-a ta fără răspuns: suntem mereu aici cu sfaturi, explicații, lămuriri și, desigur, răspunsuri la toate întrebările. Iată care sunt cele mai frecvente întrebări primite de la voi – alături de răspunsurile noastre:

1. Cât durează un implant dentar?

Dacă alegi să investești într-un implant dentar de calitate, află că s-ar putea să ai parte de un rezultat de lunga durata. Implanturile dentare au o durată de viață de peste 10 de ani.

E important să ții cont de întreținerea corectă a implanturilor în timp: igiena dentară corespunzătoare, evitarea obiceiurilor vicioase (fumatul) și vizita regulată la stomatolog sunt doar câteva aspecte foarte importante care influenteaza durata de viata a implanturilor dentare.

2. Ce contraindicații are implantul dentar?
 • Implantul dentar este un tratament care acoperă un segment destul de larg de pacienți, având relativ puține contraindicații:
 • e interzis în cazul bolilor metabolice, în cazul afecțiunilor osoase sau a unor forme de cancer
 • e contraindicat în cazul adolescenților: se recomandă așteptarea încheierii perioadei de adolescență, pentru ca structurala osoasă a cavității orale să fie ajunsă la maturitate
 • e contraindicat în cazurile în care pacientul are alte afecțiuni stomatologice: întâi trebuie tratate infecțiile prezente și efectuată profilaxia, iar apoi se poate apela la implant dentar
3. Implantul dentar e dureros?

Contrar așteptărilor, tratamentul cu implant dentar e printre cele mai ușoare intervenții de chirurgie orală. Procedura e non-invazivă, realizată sub anestezie locală astfel, pacientul nu va avea parte de dureri și nici măcar de disconfort.

4. Dacă organismul meu nu suportă implantul?

În clinica noastră folosim doar materiale premium, printre cele mai biocompatibile pe care le găsim la acest moment pe piață, așa că îți oferim garanția că implantul va fi bine primit de organismul tău în maxim 3-6 luni.

5. Cum să întrețin implanturile?

E important să știi că, pentru a rezista mulți ani, implanturile trebuie întreținute fix cum ai îngriji și dinții naturali: periajul de două ori pe zi, ața dentară,dusul bucal și apa de gură nu trebuie să lipsească din rutina ta. De asemenea, vizita regulată la medicul specialist va trebui să devină și ea o obișnuință.

6. Când să apelez la implant dentar?

Implantul dentar e o soluție eficientă și necesară atunci când te confrunți cu aceste probleme:

 • pierderea totală sau parțială a dinților;
 • parodontoză ce a dus la pierderea dintilor;
 • resorbție osoasă;
 • dinți irecuperabili;
 • infecții dentare severe;
 • ai o proteză veche, mobilă și vrei să scapi de acest stres;
 • ai un implant inserat greșit;
 • vrei să îți îmbunătățești sănătatea, aspectul fizic și să îți recapeți încrederea în tine.
7. La ce vârstă e recomandat implantul dentar?

Noi îți recomandăm să optezi pentru inserarea unui implant dentar începând cu varsta de 18 ani (când dezvoltarea oaselor maxilare e completă); o limită superioară de vârstă nu există în ce privește implantul dentar.

8. Ce riscuri are implantul dentar?

Dacă ai grijă corespunzător de implanturile tale, printr-o igienă bucală corectă, implantul dentar nu prezintă niciun risc. E esențial să te asiguri că resturile alimentare și bacteriile nu își fac loc la nivelul gingiei. Un alt risc este situația în care implantul nu este asimilat de os (deci eșuează osteointegrarea), însă acesta e un caz extrem de rar, mulțumită implantologiei moderne.

9. Voi sta fără dinte până se vindecă implantul dentar?

Dacă ai ajuns până în acest punct în articol, probabil ai citit că durează între 3 și 6 luni ca implantul tău să fie asimilat de os. Dar în acest timp nu vei sta fără dinte! În aceste luni, daca este cazul specialistul îți va atașa o coroană provizorie, identică cu dinții tăi naturali – iar după 3-6 luni, ea va fi înlocuită cu una permanentă.

10. Cât costă implantul dentar?

Când vorbim despre prețul unui implant dentar, e important să îl privești ca pe o investiție, nicidecum ca pe o cheltuială. De ce? Implantul dentar e o investiție în sănătate și în starea de bine, o investiție pe termen lung în tine. Prețul unui implant dentar variază în funcție de complexitatea tratamentului, deci diferă de la un pacient la altul. Însă specialiștii noștri îți vor prezenta prețul real chiar atunci când îți prezintă planul de tratament, așa că nu te vei trezi cu costuri ascunse.

Implantul dentar e soluția premium, modernă, 100% eficientă și complet sigură de înlocuire a dinților lipsă. Alege să investești în sănătatea și starea ta de bine alături de noi! Suntem aici să te ajutăm să cucerești lumea cu noul tău zâmbet, pentru că meriți să râzi și să te bucuri cu adevărat de tot ce-ți oferă viața. Nu uita: suntem doctori-empatie și devenim partenerii tăi pentru un zâmbet sănătos care să dureze în timp.

Alege să-ți recapeți zâmbetul alături de o echipă formată din medici dedicați, cu ani de zile experiență, cu medici care își îmbunătățesc constant tehnicile pentru ca tu să ai parte de o experiență de neuitat: îți asigurăm tratamentele stomatologice fără teamă, fara durere.